Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Fietspad Bergsche Maasdijk Kan Er Komen

Fietspad Bergsche Maasdijk kan er komen

Vooronderzoek geeft aanleg van langer fietspad hoge prioriteit

Fietspad Bergsche Maasdijk kan er komen, zo blijkt uit een vooronderzoek. De aanleg van een fietspad langs de Bergsche Maasdijk krijgt een hoge prioriteit.

De provincie Zuid-Holland heeft een vooronderzoek gedaan naar de aanleg van een fietspad langs de Bergsche Maasdijk. Uit dit onderzoek blijkt dat de aanleg van een fietspad een hoge prioriteit heeft. Het fietspad zou moeten komen tussen de Spieringsluis en de Koedood, een afstand van ongeveer 2,5 kilometer.

Het fietspad zou de veiligheid en de verkeersdoorstroming verbeteren. De dijk wordt momenteel gebruikt door fietsers en wandelaars, maar er is geen apart fietspad. Hierdoor ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. Het nieuwe fietspad zou hiervoor een oplossing bieden.

De kosten van het fietspad worden geraamd op ongeveer 1,5 miljoen euro. De provincie Zuid-Holland zal een deel van de kosten op zich nemen, maar ook de gemeente Hoeksche Waard zal een bijdrage moeten leveren. Het is nog niet bekend wanneer het fietspad precies wordt aangelegd, maar de provincie hoopt dit binnen enkele jaren te kunnen realiseren.

Conclusie

De aanleg van een fietspad langs de Bergsche Maasdijk is een belangrijke stap voor de veiligheid en de verkeersdoorstroming in de Hoeksche Waard. Het fietspad zal de dijk aantrekkelijker maken voor fietsers en wandelaars, en het zal bijdragen aan een betere leefbaarheid in de regio.


Comments